Jednoduchý recept

Vepřová žebírka karamelizovaná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44301
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Med včelí
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
900 g Vepřová žebra
50 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 091kJ
6% Sacharidy 20 g
186% Tuky 140 g
21% Sodík 420 mg
68% Bílkoviny 38 g

Vepřová žebírka karamelizovaná postup přípravy receptu:

1

Do velké pánve vložíme mrkev, pórek a bobkový list. Přilijeme 2 l vody, přivedeme k varu a přidáme vepřová žebírka. Dusíme 10 minut, poté žebírka vyndáme z vývaru a necháme okapat.

2

Do nádoby na pečení položíme žebírka. Smícháme vinný ocet, med, česnek a směs nalijeme na žebírka. Přidáme vývar, sójovou omáčku, osolíme, opepříme.

3

V předehřáté troubě na 240°C pečeme žebírka 45 minut. Žebírka zkaramelizují a získají tmavěhnědou barvu.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept