Recept

Tažený jablečný štrůdl

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 44303
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

80 g Cukr krupice
1,5 kg Jablka
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej slunečnicový
100 g Ořechy vlašské
80 g Rozinky tmavé
1 polévková lžíce Skořice mletá
80 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 174kJ
34% Sacharidy 123 g
35% Tuky 26 g
9% Sodík 177 mg
24% Bílkoviny 14 g

Tažený jablečný štrůdl postup přípravy receptu:

1

Mouku, vejce, špetku soli a vodu smícháme v míse do těsta a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto poté dáme na pracovní desku a potřeme olejem. Následně pod těsto vsuneme pomoučené zápěstí a jemně je od středu směren do stran vytahujeme, dokud není prakticky průsvitné.

2

Následně odřízneme silné okraje a lehce posypeme strouhankou.

3

V míse si připravíme náplň, tj. smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané ořechy, cukr a skořici. Vše promícháme a přeneseme na těsto.

4

Náplň rovnoměrně rozložíme na těsto, pamatujeme však na volné konce, abychom mohli štrůdl po zamotání uzavřít. V troubě nakonec pečeme cca 30 minut na 180°C. Upečený závin pocukrujeme a podáváme vlažný či studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept