Tažený jablečný štrůdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tažený jablečný štrůdl
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44303 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1,5 kg | Jablka |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Ořechy vlašské |
80 g | Rozinky tmavé |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
80 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 442,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tažený jablečný štrůdl postup přípravy receptu:
1 | Mouku, vejce, špetku soli a vodu smícháme v míse do těsta a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto poté dáme na pracovní desku a potřeme olejem. Následně pod těsto vsuneme pomoučené zápěstí a jemně je od středu směren do stran vytahujeme, dokud není prakticky průsvitné. |
2 | Následně odřízneme silné okraje a lehce posypeme strouhankou. |
3 | V míse si připravíme náplň, tj. smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané ořechy, cukr a skořici. Vše promícháme a přeneseme na těsto. |
4 | Náplň rovnoměrně rozložíme na těsto, pamatujeme však na volné konce, abychom mohli štrůdl po zamotání uzavřít. V troubě nakonec pečeme cca 30 minut na 180°C. Upečený závin pocukrujeme a podáváme vlažný či studený. |