Listové taštičky plněné hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listové taštičky plněné hovězím masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44304 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
350 g | Ledvinky jehněčí |
500 g | Listové těsto |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
3 plátek | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 314,5mg |
Draslík | 644,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 135,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Paprika mletá sladká, Sezam - semena, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ledvinky jehněčí, Listové těsto, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listové taštičky plněné hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Na středně silném plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a 3-4 minuty restujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mleté hovězí maso, nadrobno nakrájené plátky slaniny, očištěné jehněčí ledvinky, plátky čerstvých žampionů a restujeme ještě 4 minuty. Potom přimícháme mletou papriku, nové koření, sůl a pepř, 1 minutu ohříváme, přilijeme černé pivo, přidáme rajčatový protlak a po přivedení k varu ztlumíme plamen a vaříme 10 minut do vyvaření tekutiny. Z pánve přelijeme do misky a necháme vychladnout. |
2 | Ze 2 plátů listového těsta vykrojíme 12 koleček. Šest koleček dáme na dno vymazaných misek na zapékání, na ně navršíme masovou směs, zakryjeme dalším kolečkem z listového těsta, okraje těsta přitlačíme na okraj misky. Kvůli úniku páry při pečení, těsto na povrchu nařízneme. Povrch taštiček potřeme rozšlehaným vejcem a nasypeme sezamová semínka. |
3 | Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C. |
Poznámka
Ledvinky očistíme odstraněním blány, rozpůlíme a odstraníme i meziblánu. Ledvinky před přípravou můžeme blanšírovat v horké vodě, aby se odstranil nepříjemný zápach nebo přes noc namočíme.