Maso vepřové s křupavou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso vepřové s křupavou zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Vepřové maso libové |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 79,9mg |
Draslík | 413,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso vepřové s křupavou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v misce víno, zázvor, cukr a sójovou omáčku. Necháme uležet 30 minut. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. |
2 | Na tenké proužky nakrájíme mrkev, celer a fenykl. Do bambusového pařáčku vložíme zeleninu, nasadíme na wok s vroucí vodou a vaříme v páře 3 minuty. |
3 | Poté pařáček vyndáme a plátky vepřového masa položíme na zeleninu. Opět zavěsíme na wok a směs vaříme dalších 5 minut v páře. |
4 | Podáváme s připravenou omáčkou. |