Jednoduchý recept

Gratinované brambory s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 44308
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
250 g Jogurt bílý
2 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
250 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
8% Sacharidy 29 g
25% Tuky 19 g
37% Sodík 744 mg
40% Bílkoviny 23 g

Gratinované brambory s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a oškrábeme, cibule oloupeme a oboje nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku jemně nasekáme, jogurt smícháme se smetanou. Sýr nastrouháme.

2

Jednu větší, nebo 6 menších zapékacích misek vytřeme olejem. Do nich potom naskládáme vrstvy koleček brambor, cibulí a pažitky. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Směs poté zalijeme smíchaným jogurtem se smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Předehřejeme troubu na cca 200°C a v ní pečeme asi 45 minut, než brambory změknou a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept