Povidlové knedlíky s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlové knedlíky s mákem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44312 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
50 g | Mák mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
100 g | Povidla švestková |
20 ml | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 165,1mg |
Draslík | 306,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Rum, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidlové knedlíky s mákem postup přípravy receptu:
1 | Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozmícháme v něm cukr a droždí. Do mísy nasypeme mouku a přilijeme vytvořený kvásek. Přidáme sůl, žloutek a rozpuštěné máslo. Vše poté zamícháme a vypracujeme v hladké těsto. Nyní těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu na teplém místě kynout. |
2 | Mezitím si připravíme povidla. Smícháme je s rumem a skořicí. Vykynuté těsto potom rozdělíme na 12 kousků a vytvoříme z nich placičky. Doprostřed dáme 1 lžičku povidel a těsto zabalíme. Necháme je pak kynout dalších 25 minut. |
3 | Knedlíky poté hodíme vařit do vody na mírném ohni na 6 minut, poté je propíchneme a vaříme dalších 6 minut. Před podáváním je ještě posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným máslem. |
Vyborné kynuté knedlíky. Recept jsem odzkoušela a mohu doporučit. Chutný, snadný a rychlý oběd. Kynout dávám do trouby s programem kynutí,čímž se kynutí urychlí. Oběd jsem měla hotový do 60minut. Knedlíky lze připravit i v páře, čemuž dávám přednost. Dobrou chuť.