Brambory s žampiony a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s žampiony a artyčoky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44313 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Artyčoky |
1 kg | Brambory |
0,5 dl | Citronová šťáva |
1 hrst | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
10 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
400 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s žampiony a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, nakrájíme na kolečka a ta dáme do salátové mísy. |
2 | Připravíme si dresink - smícháme ocet, citronovou šťávu, nasekanou petržel a kopr, vše podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Konzervované artyčoky a žampiony necháme okapat na sítu a jemně smícháme s bramborami. Vše přelijeme dresinkem a ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy. |