Pikantní tagliatelle s hejkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní tagliatelle s hejkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44315 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
450 g | Hejk |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
350 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 233,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hejk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní tagliatelle s hejkem postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájenou petrželku, česnek a chilli papričku osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájeného hejka a pod pokličkou dusíme 5 minut. Pak vložíme na kostičky nakrájená rajčata, sůl, pepř a opět pod pokličkou dusíme 5 minut. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme, pokapeme olejem a promícháme. Směs spolu s těstovinami naservírujeme na talíř a podáváme. |