Polévka z batátů s thajským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z batátů s thajským kořením
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44316 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
750 g | Brambory sladké (Batáty) |
3 stroužek | Česnek |
1,5 polévková lžíce | Koření Orientální |
400 ml | Mléko kokosové |
1,5 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 603,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Orientální, Mléko kokosové, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z batátů s thajským kořením postup přípravy receptu:
1 | Na oleji rozpáleném na středním plameni restujeme nadrobno nakrájený rozpůlený pórek a prolisovaný česnek, přimícháme thajské koření a ještě chvíli restujeme. |
2 | Přidáme nahrubo nakrájené sladké brambory, mrkev, kokosové mléko, drůbeží vývar, jakmile začne voda vřít stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě 30 minut. |
3 | Uvařené rozmixujeme tyčovým mixérem a opět zahřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Před podáváním můžeme přilít trochu kokosového mléka. |
Poznámka
Podáváme s křupavým chlebem. Pórek očistíme tak, že odkrojíme kořen a tmavé listy, z bílé části odstraníme vnější listy. Dobře proláchneme vodou.