Jednoduchý recept

Sirupový pudink

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44317

Ingredience

60 g Cukr krupice
125 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
90 ml Sirup Golden
125 g Strouhanka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 045kJ
16% Sacharidy 59 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 235 mg
10% Bílkoviny 5 g

Sirupový pudink postup přípravy receptu:

1

Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup.

2

V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup.

3

Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme.

4

Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept