Sirupový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirupový pudink
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44317 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hrubá |
90 ml | Sirup Golden |
125 g | Strouhanka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 35,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Strouhanka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sirupový pudink postup přípravy receptu:
1 | Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup. |
2 | V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup. |
3 | Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme. |
4 | Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý. |