Gröstle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gröstle
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44318 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
150 g | Klobása Dunajská |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 159,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 150,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gröstle postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném másle osmahneme dozlatova cibulku, přidáme na plátky nakrájenou klobásku, na kousky nakrájené uvařené maso a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pořádně promícháme a opečeme ze všech stran. |
2 | Na druhé pánvi osmahneme na rozpáleném másle z obou stran plátky brambor. Poté je smícháme se směsí v druhé pánvi. |
3 | Kysané zelí si stranou podusíme doměkka, přidáme kousek špeku a osmahnutou cibulku. Ochutíme pepřem, solí a kmínem dle vlastní chuti. |