Sekaný řízek se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaný řízek se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 187,8mg |
Draslík | 574,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaný řízek se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme namočenou a vymačkanou žemli, 1 celé vejce a 1 žloutek a nastrouhaný sýr. Vše spojíme v těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme 10 menších plátků, které máčíme ve zbylém vyšlehaném bílku a v rozehřátém másle je po obou stranách opečeme. |
3 | Plátky vyjmeme a ve zbylém tuku opečeme cibuli a papriku nakrájené na plátky, vložíme zpět maso, přidáme nakrájená rajčata a podlijeme smetanou. Dodusíme. |
4 | Nakonec pokrm ozdobíme čtvrtkou citronu. Podáváme s bramborami. |