Jednoduchý recept

Citronový Syllabub

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 11 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44326

Ingredience

2 ks Citrony
90 g Cukr krupice
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
200 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 595kJ
9% Sacharidy 31 g
34% Tuky 25 g
2% Sodík 39 mg
8% Bílkoviny 4 g

Citronový Syllabub postup přípravy receptu:

1

Víno vlijeme do mísy, přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, cukr, promícháme a necháme asi 15 minut stát.

2

Kůru ze zbylého citronu okrájíme na nudličky a blanšírujeme v horké vodě 1 minutu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme stranou.

3

V míse ušleháme smetanu a za stálého šlehání postupně přiléváme ochucené víno. Směs musí být hustá.

4

Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vinné šlehačky.

5

Dezert upravíme do vyšších sklenic a ozdobíme nudličkami citronové kůry.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept