Citronový Syllabub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový Syllabub
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44326 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
2 ks | Citrony |
90 g | Cukr krupice |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 132,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový Syllabub postup přípravy receptu:
1 | Víno vlijeme do mísy, přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, cukr, promícháme a necháme asi 15 minut stát. |
2 | Kůru ze zbylého citronu okrájíme na nudličky a blanšírujeme v horké vodě 1 minutu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme stranou. |
3 | V míse ušleháme smetanu a za stálého šlehání postupně přiléváme ochucené víno. Směs musí být hustá. |
4 | Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vinné šlehačky. |
5 | Dezert upravíme do vyšších sklenic a ozdobíme nudličkami citronové kůry. |
6 | Ihned podáváme. |