Marocká polévka z čočky a dýně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocká polévka z čočky a dýně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44329 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Čočka červená |
1 kg | Dýně |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Koření marocké |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Čočka červená, Dýně, Kmín drcený, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření marocké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marocká polévka z čočky a dýně postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na středním plameni rozpálíme olivový olej, do měkka orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme marocké koření, drcený kmín, zeleninový vývar, oloupanou a pokrájenou dýni (nejlépe butterrnut), velkou rozkrájenou bramboru, červenou čočku. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut do měkka. |
2 | Potom polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Před podáváním zdobíme drobně krájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé, nejlépe s křupavým chlebem. Marocké koření obsahuje zejména kmín, zázvor, koriandr, šafrán, chilli papričku, skořici a mletou papriku. Dýně butternut – světle žlutá dýně s máslově ořechovou chutí. Obsahuje málo semem.