Jednoduchý recept

Portugalská rýže s tuňákem

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 44334
Kategorie: Rýže

Ingredience

60 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový
16 ks Olivy černé
400 g Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
370 g Tuňák obecný
600 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,285 kcal
Kilojoule 5 376kJ
27% Sacharidy 96 g
99% Tuky 74 g
360% Sodík 7 g
64% Bílkoviny 36 g

Portugalská rýže s tuňákem postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme olivový olej, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme zvolna asi 4 minuty.

2

Potom vsypeme propláchnutou rýži a mícháme, aby se mírně opražila. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme 20-25 minut.

3

Přidáme očištěné a omyté, na kousky rozdělené maso z tuňáka, nakládané papriky, černé olivy a dusíme 10 minut.

4

Nakonec pokrm podle chuti přisolíme, ozdobíme snítkami kopru, plátky omytého citronu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept