Portugalská rýže s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalská rýže s tuňákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 44334 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
16 ks | Olivy černé |
400 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
370 g | Tuňák obecný |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 45,4mg |
Draslík | 597,7mg |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Paprika sterilovaná, Rýže loupaná, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalská rýže s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme olivový olej, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme zvolna asi 4 minuty. |
2 | Potom vsypeme propláchnutou rýži a mícháme, aby se mírně opražila. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme 20-25 minut. |
3 | Přidáme očištěné a omyté, na kousky rozdělené maso z tuňáka, nakládané papriky, černé olivy a dusíme 10 minut. |
4 | Nakonec pokrm podle chuti přisolíme, ozdobíme snítkami kopru, plátky omytého citronu a ihned podáváme. |