Jednoduchý recept

Polévka z fazolemi a zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44335

Ingredience

80 g Bazalka
2 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 ks Cuketa
400 g Fazole cannellini
1 polévková lžíce Koření Italia
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1,3 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 076kJ
11% Sacharidy 40 g
161% Tuky 121 g
71% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Polévka z fazolemi a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Polévku připravujeme ve větším hrnci. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme italské bylinky, mletou papriku, konzervovaná loupaná rajčata nakrájená na kousky, rajčatový protlak, plátky mrkve, kostky cukety, plátky celeru, zeleninový vývar a po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme 20-30 minut.

2

Pak do polévky nasypeme konzervované okapané fazole canelli (nebo jiné velké bílé fazole), neustále mícháme a 2 minuty zahříváme. Osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky.

Poznámka

Podáváme s křupavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept