Polévka z fazolemi a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z fazolemi a zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44335 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
80 g | Bazalka |
2 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
400 g | Fazole cannellini |
1 polévková lžíce | Koření Italia |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole cannellini, Koření Italia, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z fazolemi a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Polévku připravujeme ve větším hrnci. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme italské bylinky, mletou papriku, konzervovaná loupaná rajčata nakrájená na kousky, rajčatový protlak, plátky mrkve, kostky cukety, plátky celeru, zeleninový vývar a po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme 20-30 minut. |
2 | Pak do polévky nasypeme konzervované okapané fazole canelli (nebo jiné velké bílé fazole), neustále mícháme a 2 minuty zahříváme. Osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky. |
Poznámka
Podáváme s křupavým chlebem.