Recept

Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44336

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
1 ks Cuketa
120 g Hrášek mražený
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
230 g Pstruh uzený
1 ks Pórek
200 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
230 g Těstoviny čtyřvaječné
3 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
Vývar zeleninový [42785]
4,8 ks Bobkový list
480 g Celer řapíkatý
144 g Cibule
96 g Fenykl čerstvý
144 g Mrkev kořen
2,4 polévková lžíce Olej rostlinný
1,2 hrst Petržel - nať
144 g Pórek
96 g Rajčata
48 g Tymián čerstvý
2,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 841kJ
17% Sacharidy 61 g
238% Tuky 178 g
12% Sodík 241 mg
42% Bílkoviny 23 g

Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat.

2

Vývar zeleninový [42785]:

3

V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept