Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44336 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cuketa |
120 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
230 g | Pstruh uzený |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
230 g | Těstoviny čtyřvaječné |
150 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Vývar zeleninový [42785] | |
---|---|
4,8 ks | Bobkový list |
480 g | Celer řapíkatý |
144 g | Cibule |
96 g | Fenykl čerstvý |
144 g | Mrkev kořen |
2,4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1,2 hrst | Petržel - nať |
144 g | Pórek |
96 g | Rajčata |
48 g | Tymián čerstvý |
2,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 888,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cuketa, Hrášek mražený, Kopr čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Fenykl čerstvý, Olej rostlinný, Rajčata, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Pstruh uzený, Sýr smetanový tavený 45%, Těstoviny čtyřvaječné, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat. |
2 | Vývar zeleninový [42785]: |
3 | V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit. |