Jednoduchý recept

Tuňák terijaki

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 44339
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
700 g Tuňák obecný
marináda
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 303kJ
2% Sacharidy 7 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 70 mg
74% Bílkoviny 42 g

Tuňák terijaki postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme sójovou omáčku se sherry, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájený zázvor a cukr. Vše dobře promícháme.

2

Do připravené marinády vložíme očištěné a omyté plátky tuňáka a několikrát je obrátíme. Přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat.

3

Maso vyjmeme z marinády a grilujeme asi 4 minuty po každé straně pod horkým grilem v troubě. Při obracení plátky potřeme zbylou marinádou.

4

Při podávání tuňáka ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept