Sledě v ovesném obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledě v ovesném obalu
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 44340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Hořčičné semínko |
125 g | Mouka ovesná |
200 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Petržel - nať |
800 g | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 190,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 8,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 20,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hořčičné semínko, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka ovesná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledě v ovesném obalu postup přípravy receptu:
1 | Na talíři smícháme ovesnou mouku s mletými hořčičnými semínky, solí a pepřem. |
2 | Očištěné, omyté a osušené sledě nafiletujeme a po obou stranách vmáčkneme do ochucené mouky. |
3 | Obalené filety grilujeme po každé straně asi 4 minuty pod horkým grilem v troubě dozlatova. |
4 | V pánvi ve vyšší vrstvě oleje fritujeme snítky petržele asi 30 vteřin dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
5 | Grilované sledě upravíme na talíře spolu s fritovanou petrželkou a ozdobíme plátky omytého citronu. |