Recept

Conchiglie se žampiony a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44342

Ingredience

2 ks Fenykl sladký - hlíza
180 g Krabí maso mražené
180 g Krevety tygří - loupané
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
2 ks Rajčata
60 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Conchiglie
4 l Voda pitná
180 g Žampiony čerstvé
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
3 ks Bobkový list
0,8 ks Cibule
900 ml Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Muškátový květ
75 g Máslo čerstvé
18 ks Pepř černý celý
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 943kJ
35% Sacharidy 126 g
43% Tuky 32 g
29% Sodík 585 mg
72% Bílkoviny 40 g

Conchiglie se žampiony a krevetami postup přípravy receptu:

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, vrátíme do hrnce, přimícháme 20 g másla a udržujeme v teple. V hlubší pánvi si osmahneme na másle tenké plátky fenyklu, asi 5 minut. Přimícháme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Nakonec přidáme krevety a krabí maso a opékáme 1 minutu. Odstavíme z plotny, přimícháme cayenský pepř, bešamelovou omáčku a těstoviny.

2

Vezmeme si asi 6 menších zapékacích misek a vytřeme je máslem. Rozdělíme do nich směs a posypeme nastrouhaným parmezánem a plátky rajčat. Pokapeme olejem a dáme zapéct na 25 minut.

3

Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:

4

Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a za stálého míchání takto spolu vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Podáváme nejlépe s bílým pečivem a listovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept