Conchiglie se žampiony a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie se žampiony a krevetami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44342 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
180 g | Krabí maso mražené |
180 g | Krevety tygří - loupané |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
4 l | Voda pitná |
180 g | Žampiony čerstvé |
Bešamelová omáčka s cibulí [42787] | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
0,8 ks | Cibule |
75 g | Máslo čerstvé |
900 ml | Mléko polotučné |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Muškátový květ |
18 ks | Pepř černý celý |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 484,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 331,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Bobkový list, Cibule, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Krabí maso mražené, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Těstoviny Conchiglie, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie se žampiony a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, vrátíme do hrnce, přimícháme 20 g másla a udržujeme v teple. V hlubší pánvi si osmahneme na másle tenké plátky fenyklu, asi 5 minut. Přimícháme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Nakonec přidáme krevety a krabí maso a opékáme 1 minutu. Odstavíme z plotny, přimícháme cayenský pepř, bešamelovou omáčku a těstoviny. |
2 | Vezmeme si asi 6 menších zapékacích misek a vytřeme je máslem. Rozdělíme do nich směs a posypeme nastrouhaným parmezánem a plátky rajčat. Pokapeme olejem a dáme zapéct na 25 minut. |
3 | Bešamelová omáčka s cibulí [42787]: |
4 | Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a za stálého míchání takto spolu vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s bílým pečivem a listovým salátem.