Telecí v tuňákové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí v tuňákové omáčce
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44343 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary |
100 ml | Majonéza |
50 g | Olivy bez pecky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Telecí kýta |
170 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 212,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Telecí kýta, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Majonéza, Olivy bez pecky, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí v tuňákové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Smícháme si v míse citronovou šťávu, vodu, sůl, pepř a směsí zalijeme maso v pekáči. Přidáme kousky cibule, pomažeme nadrceným česnekem a dáme na 2 hodiny péct do trouby při teplotě 200°C. |
2 | Na omáčku si připravíme tuňáka, kterého vidličkou rozmačkáme. Přidáme kapary, špetku soli, pepře a majonézu se smetanou. Všechno pořádně promícháme. |
3 | Telecí maso teď vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky a uložíme přes noc do ledničky. Ráno přelijeme omáčkou, ozdobíme olivami a podáváme. |