Jednoduchý recept

Dušené ústřice s pernodem a šafránem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44345
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Kerblík
0,5 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř cayenský
1 polévková lžíce Pernod
1 ks Pórek
25 g Řeřicha
1 špetka Šafrán
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
12 ks Ústřice
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 738kJ
9% Sacharidy 34 g
107% Tuky 80 g
32% Sodík 637 mg
59% Bílkoviny 33 g

Dušené ústřice s pernodem a šafránem postup přípravy receptu:

1

Omyté ústřice vyjmeme z lastur a šťávu scedíme do hrnku.

2

Do kastrolu vlijeme smetanu, vývar a víno. Přidáme očištěný, nadrobno nakrájený pórek a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev. Povaříme asi 10 minut doměkka.

3

Potom přilijeme šťávu z ústřic, přidáme nadrobno nakrájenou řeřichu, špetku šafránu, pernod, citronovou šťávu, sůl a cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, vložíme ústřice a vaříme doměkka.

4

Pokrm ozdobíme snítkou kerblíku a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept