Dušené ústřice s pernodem a šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené ústřice s pernodem a šafránem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Kerblík |
0,5 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Pernod |
1 ks | Pórek |
25 g | Řeřicha |
1 špetka | Šafrán |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
12 ks | Ústřice |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 246,3mg |
Draslík | 801,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Pepř cayenský, Řeřicha, Sůl, Ústřice, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pernod, Pórek, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené ústřice s pernodem a šafránem postup přípravy receptu:
1 | Omyté ústřice vyjmeme z lastur a šťávu scedíme do hrnku. |
2 | Do kastrolu vlijeme smetanu, vývar a víno. Přidáme očištěný, nadrobno nakrájený pórek a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev. Povaříme asi 10 minut doměkka. |
3 | Potom přilijeme šťávu z ústřic, přidáme nadrobno nakrájenou řeřichu, špetku šafránu, pernod, citronovou šťávu, sůl a cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, vložíme ústřice a vaříme doměkka. |
4 | Pokrm ozdobíme snítkou kerblíku a ihned podáváme. |