Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 44347
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1,5 kg Mušle slávky
50 ml Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 567kJ
9% Sacharidy 31 g
46% Tuky 35 g
109% Sodík 2 g
181% Bílkoviny 102 g

Vepřové s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Nadrtíme si česnek, přidáme špetku soli, pepře a potřeme směsí plátky vepřového. Potom dáme do pekáče a pečeme 40 minut při teplotě 220°C. Občas podlijeme, aby se nám maso nepřichytalo.

2

Mezitím si důkladně omyjeme mušle, pootevřené vyhodíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme cibulku a přidáme nadrobno nakrájená rajčata a papriku. Vše promícháme a počkáme, dokud se nám rajčata nerozpadají. Poté podlijeme a dusíme dalších 10 minut. Do omáčky přidáme mušle a vaříme dalších 10 minut, dokud se nám lastury neotevřou. Poté mušle vyjmeme, vyndáme z nich maso, které vrátíme do omáčky.

3

Omáčkou na závěr zalijeme vepřové maso a vrátíme ještě na 10 minut zpět do trouby.

Poznámka

Ideálně podáváme s bílým chlebem či jiným bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept