Avokádo po katalánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádo po katalánsku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44349 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
2 ks | Avokádo |
50 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rozinky bílé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Avokádo, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádo po katalánsku postup přípravy receptu:
1 | Rozinky necháme 1 hodinu nabobtnat ve vodě. Ančovičky nakrájíme na dlouhé plátky a osušíme ubrouskem. Z oleje, octa, pepře a soli vytvoříme marinádu. |
2 | Avokádo rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Pokapeme je 1/2 vytvořené marinády. Rozinky necháme okapat a posypeme jimi avokádo, stejně jako s kousky ančoviček. Poté polijeme zbytkem vytvořené marinády. |