Italský špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský špíz
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4435 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Kečup |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 198,1mg |
Draslík | 151,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 233,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský špíz postup přípravy receptu:
1 | Sýry a slaninu nakrájíme na kostky a cibuli na plátky. |
2 | Vše střídavě napichujeme na špejle, osolíme, opaprikujeme a potřeme kečupem. Obalujeme ve vejcích rozšlehaných s moukou a mlékem a ve strouhance. |
3 | Špízy smažíme po obou stranách v horkém oleji. |
Poznámka
Podáváme horké s kečupem a zeleninou.