Grilované klobásy v bagetě s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované klobásy v bagetě s omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bageta |
3 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Hořčice |
20 g | Kečup |
600 g | Klobása vepřová |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 152g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 939,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Citronová šťáva, Klobása vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované klobásy v bagetě s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme olej, tymián, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme na silnější plátky nakrájenou cibuli a chvíli necháme uležet. |
2 | Na gril rozložíme 4 vepřové klobásy, jejichž povrch jsme nakrájeli do mřížky a grilujeme 10 minut za častého otáčení. Ke klobásám na gril přidáme marinovanou cibuli na grilovacím tácu a opékáme společně. Mezitím na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou najemno, přidáme hořčici, kečup, citronovou šťávu, sůl a pepř, lehce zředíme vodou, pár minut povaříme a necháme vychladnout. |
3 | Bagety rozpůlíme, potřeme máslem, mezi poloviny vložíme klobás, kolečka cibule a zalijeme 1 lžící omáčky. |