Jednoduchý recept

Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44364
Kategorie: Bulgur

Ingredience

1 ks Avokádo
60 g Bulgur
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
4 plátek Chléb Pita
0,5 ks Cibule červená
90 ml Citronová šťáva
400 g Cizrna konzervovaná
800 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Kmín mletý
125 g Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
125 g Máta
1 ks Okurka salátová
75 ml Olej olivový
245 g Petržel - nať
12 ks Rajčata Cherry
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 301kJ
18% Sacharidy 64 g
50% Tuky 37 g
24% Sodík 474 mg
103% Bílkoviny 58 g

Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem postup přípravy receptu:

1

Do hladka rozmixujeme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, mletý kmín a koriandr, nakrájenou chilli papričku, čerstvou mátu, koriandr a petrželovou nať.

2

Do připravené marinády vložíme hovězí plátky a necháme v marinádě 2-3 hodiny. Marinované maso opékáme z obou stran na rozpáleném barbecue grilu 2-3 minuty.

3

Do 125 ml vroucí vody nasypeme 60 g bulguru a na mírném ohni ohříváme 10 minut (tekutina se vsákne), pak přesypeme do misky, do které jsme nasypali 400 g konzervované scezené cizrny, 1/2 nakrájené cibule, plátky z 1 okurky bez semen, 12 rozpůlených cherry rajčátek, plátky z 1 avokáda a 120 g drobně nasekané petrželové natě, zakapeme 2 lžícemi citronové šťávy a promícháme.

4

Podáváme s pita chlebem.

Poznámka

Chermoula – marináda užívaná zejména v marocké, tuniské a alžírské kuchyni. Obvykle se připravuje z oleje, citronové šťávy, česneku, kmínu, soli, může se přidat cibule, čerstvý koriandr, chilli nebo šafrán. Nakrájené avokádo pokapeme citronovou šťávou, předejdeme zhnědnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept