Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem
Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44364 |
Kategorie: | Bulgur |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
60 g | Bulgur |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 plátek | Chléb Pita |
0,5 ks | Cibule červená |
90 ml | Citronová šťáva |
400 g | Cizrna konzervovaná |
800 g | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
125 g | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
125 g | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
75 ml | Olej olivový |
245 g | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata Cherry |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 183,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bulgur, Česnek, Chilli paprička, Chléb Pita, Citronová šťáva, Cizrna konzervovaná, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Máta, Okurka salátová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hovězí maso zadní, Kmín mletý, Olej olivový, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Do hladka rozmixujeme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, mletý kmín a koriandr, nakrájenou chilli papričku, čerstvou mátu, koriandr a petrželovou nať. |
2 | Do připravené marinády vložíme hovězí plátky a necháme v marinádě 2-3 hodiny. Marinované maso opékáme z obou stran na rozpáleném barbecue grilu 2-3 minuty. |
3 | Do 125 ml vroucí vody nasypeme 60 g bulguru a na mírném ohni ohříváme 10 minut (tekutina se vsákne), pak přesypeme do misky, do které jsme nasypali 400 g konzervované scezené cizrny, 1/2 nakrájené cibule, plátky z 1 okurky bez semen, 12 rozpůlených cherry rajčátek, plátky z 1 avokáda a 120 g drobně nasekané petrželové natě, zakapeme 2 lžícemi citronové šťávy a promícháme. |
4 | Podáváme s pita chlebem. |
Poznámka
Chermoula – marináda užívaná zejména v marocké, tuniské a alžírské kuchyni. Obvykle se připravuje z oleje, citronové šťávy, česneku, kmínu, soli, může se přidat cibule, čerstvý koriandr, chilli nebo šafrán. Nakrájené avokádo pokapeme citronovou šťávou, předejdeme zhnědnutí.