Těstoviny s plody moře a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s plody moře a hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44367 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
0,3 kávová lžička | Cukr třtinový |
60 g | Hrachové lusky |
4 ks | Hřebenatka |
90 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
90 g | Olihně |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 89,3mg |
Draslík | 255,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hrachové lusky, Hřebenatka, Olej arašídový (podzemnicový), Olihně, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s plody moře a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Olihně nakrájíme na čtverečky, dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Chvilku necháme a pak opláchneme studenou vodou. Solamyl smícháme s 1 lžíci vody a bílkem. V takto vzniklé směsi obalíme krevety a hřebenatky. |
2 | Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Ve větší pánvi na oleji osmahneme hrachové lusky, olihně, hřebenatky a krevety asi 2 minuty. Přidáme sójovou omáčku, sherry, cukr, nadrobno nakrájené jarní cibulky a minutu opékáme. |
3 | Scedíme těstoviny a servírujeme na talíře. Navrch dáme směs s mořskými plody, ozdobíme na nudličky nakrájenou jarní cibulkou a podáváme. |