Recept

Rýžový nákyp s párkem a taveným sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 4437

Ingredience

1 l Mléko polotučné
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Párky jemné
400 g Rýže loupaná
150 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 557kJ
21% Sacharidy 76 g
63% Tuky 47 g
5% Sodík 101 mg
49% Bílkoviny 28 g

Rýžový nákyp s párkem a taveným sýrem postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, propereme, mírně osolíme a dáme do mléka vařit.

2

Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme uvařenou rýži, oloupané párky nakrájené na kolečka a vše zjemníme ušlehaným sněhem z bílků.

3

Do tukem vymazaného pekáčku dáme polovinu rýžové směsi, poklademe nakrájeným sýrem a dáme druhou vrstvu rýže.

4

V troubě zapékáme asi 20 minut.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem. Použijeme tavený sýr se šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept