Recept

Thajský salát s krevetami, restovanou šalotkou a česnekovým dresinkem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44370
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Koriandr mletý
675 g Krevety tygří
1 ks Limetka
1 ks Mango
1 kávová lžička Máta
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Ořechy burské pražené
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Šalotka
1 špetka Sůl
Dresink
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 841kJ
15% Sacharidy 56 g
240% Tuky 180 g
13% Sodík 264 mg
69% Bílkoviny 39 g

Thajský salát s krevetami, restovanou šalotkou a česnekovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Z krevet oloupeme krunýře, odstraníme střívka, ocásky ponecháme. Vložíme je do skleněné mísy, přidáme na jemno strouhanou kůru z limety, nadrobno rozkrájenou polovinu chilli papričky bez semínek, olej, sůl a pepř, promícháme. Při pokojové teplotě necháme 30 - 40 minut marinovat.

2

Mezitím připravíme dresink. Do hmoždíře vložíme nadrobno pokrájený česnek a cukr. Utřeme do hladké pasty, vmícháme do ní tři čtvrtiny šťávy z limetek a lžíci rybí omáčky. Přelijeme do džbánku a smícháme s nadrobno nasekanou chilli papričkou. Na závěr dochutíme rýžovým octem.

3

Mango oloupeme, odstraníme pecku. Dužinu krájíme na tenké nudličky. Vsypeme do mísy, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev, pláty okurky a půlměsíčky červené cibule. Přelijeme polovinou dresinku, důkladně promícháme. Směs rozdělíme do servírovacích misek.

4

Litinovou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a potřeme olejem. Vložíme do ní krevety, po každé straně orestujeme cca 2 - 3 minuty. Po vyjmutí naaranžujeme na porce v miskách. Přelijeme zbytkem dresinku, dozdobíme snítkami koriandru a mátovými lístky.

5

Šalotky pokrájíme na tenké plátky a na rozpáleném podzemnicovém oleji osmahneme do křupava. Salát posypeme nahrubo pokrájenými arašídy, zbytkem nasekané chilli papričky a smaženou cibulkou, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept