Garnáti ve wonton placičkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti ve wonton placičkách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44371 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
30 ks | Garnát obecný |
1 polévková lžíce | Koření Orientální |
120 g | Koriandr čerstvý |
3 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
30 plátek | Těsto Wonton |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 261,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Koření Orientální, Omáčka sójová, Těsto Wonton mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti ve wonton placičkách postup přípravy receptu:
1 | Připravíme velké nevařené garnáty s ocásky. Podélně je rozřízneme, dáváme pozor, abychom je neprořízli, rozevřeme a položíme nakrojenou stranou nahoru. |
2 | Jemně nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, thajské koření, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a citronovou šťávu smícháme, směsí potřeme rozkrojené garnáty a zavřeme. |
3 | Placičkami wonton obalíme naplněné garnáty, ocásky necháme venku, potřeme vodou. |
4 | Na vysokou teplotu ohřejeme fritovací olej, použijeme wok pánev nebo fritovací pánev, a po částech fritujeme garnáty 1-2 minuty. |
5 | Omáčku ke garnátům připravíme smícháním 2 lžic sójové omáčky, |
6 | 2 lžic vody, 1 stroužku prolisovaného česneku, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru a 1/2 lžičky nerafinovaného cukru. |
7 | Dozlatova a dokřupava opečené garnáty podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Těstoviny wonton – připomínají italské ravioli nebo tortellini. Plní se mletým masem a obvykle se podávají v polévkách nebo smažené s rýží či nudlemi. Garnáti - mořští ráčci, kteří mají málo vyvinutá klepeta. Podobají se krevetám, ale jsou větší.