Jednoduchý recept

Garnáti ve wonton placičkách

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44371
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
30 ks Garnát obecný
1 polévková lžíce Koření Orientální
120 g Koriandr čerstvý
3 dl Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
30 plátek Těsto Wonton
2 polévková lžíce Voda pitná
1,5 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 836kJ
3% Sacharidy 11 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 107 mg
8% Bílkoviny 5 g

Garnáti ve wonton placičkách postup přípravy receptu:

1

Připravíme velké nevařené garnáty s ocásky. Podélně je rozřízneme, dáváme pozor, abychom je neprořízli, rozevřeme a položíme nakrojenou stranou nahoru.

2

Jemně nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, thajské koření, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a citronovou šťávu smícháme, směsí potřeme rozkrojené garnáty a zavřeme.

3

Placičkami wonton obalíme naplněné garnáty, ocásky necháme venku, potřeme vodou.

4

Na vysokou teplotu ohřejeme fritovací olej, použijeme wok pánev nebo fritovací pánev, a po částech fritujeme garnáty 1-2 minuty.

5

Omáčku ke garnátům připravíme smícháním 2 lžic sójové omáčky,

6

2 lžic vody, 1 stroužku prolisovaného česneku, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru a 1/2 lžičky nerafinovaného cukru.

7

Dozlatova a dokřupava opečené garnáty podáváme s omáčkou.

Poznámka

Těstoviny wonton – připomínají italské ravioli nebo tortellini. Plní se mletým masem a obvykle se podávají v polévkách nebo smažené s rýží či nudlemi. Garnáti - mořští ráčci, kteří mají málo vyvinutá klepeta. Podobají se krevetám, ale jsou větší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept