Jednoduchý recept

Sardinky s marockým kořením

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44374
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
1,5 polévková lžíce Koření marocké
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Máta sušená
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
20 ks Sardinka obecná
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 557kJ
2% Sacharidy 6 g
41% Tuky 31 g
4% Sodík 86 mg
90% Bílkoviny 51 g

Sardinky s marockým kořením postup přípravy receptu:

1

Očištěné sardinky obalíme v mouce smíchané s marockým kořením, sušenou mátou, sušeným koriandrem, solí a pepřem.

2

Na středním plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a po částech opékáme sardinky 1 - 2 minuty, z obou stran, do zlatova.

3

Podáváme s nakrájeným citronem a čerstvým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Marocké koření obsahuje zejména kmín, zázvor, koriandr, šafrán, chilli papričku, skořici a mletou papriku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept