Salát z červené řepy s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s dresinkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44380 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Brambory sladké (Batáty) |
60 g | Červená řepa |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
3 kávová lžička | Koření Italia |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 dl | Olej rostlinný |
120 g | Ořechy vlašské |
1 hrst | Rukola |
125 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 179,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Červená řepa, Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Koření Italia, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Rukola, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé řepy střední velikosti rozpůlíme a rozložíme v zapékací misce, potřeme 1 lžíci olivového oleje a posypeme polovinou italských bylinek. Překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na kousky. |
2 | Plech s pečícím papírem rovnoměrně pokryjeme rozdrobenou fetou, potřeme zbylým olejem a zasypeme druhou půlkou italských bylinek. Pečeme v troubě 8-10 minut, sýr má být na okrajích zlatohnědý. |
3 | V troubě 3 minuty pražíme vlašské ořechy. |
4 | Na plátky nakrájíme sladkou bramboru a opékáme 1-2 minuty na oleji rozpáleném ve wok pánvi. Dozlatova opečené brambory necháme okapat na papírové utěrce. |
5 | Připravíme dresink smícháním 2 lžic extra panenského olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky italských bylinek a 1 lžičky medu. |
6 | Omytý a natrhaný salát rukola, bez stonků, upečenou řepu a fetu, opražené vlašské ořechy v misce smícháme zalijeme dresinkem. Podáváme s chipsy ze sladkých brambor. |