Jednoduchý recept

Salát z červené řepy s dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44380
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Brambory sladké (Batáty)
60 g Červená řepa
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
3 kávová lžička Koření Italia
1 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
1,5 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 dl Olej rostlinný
120 g Ořechy vlašské
1 hrst Rukola
125 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 078kJ
2% Sacharidy 8 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 101 mg
8% Bílkoviny 5 g

Salát z červené řepy s dresinkem postup přípravy receptu:

1

Čerstvé řepy střední velikosti rozpůlíme a rozložíme v zapékací misce, potřeme 1 lžíci olivového oleje a posypeme polovinou italských bylinek. Překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na kousky.

2

Plech s pečícím papírem rovnoměrně pokryjeme rozdrobenou fetou, potřeme zbylým olejem a zasypeme druhou půlkou italských bylinek. Pečeme v troubě 8-10 minut, sýr má být na okrajích zlatohnědý.

3

V troubě 3 minuty pražíme vlašské ořechy.

4

Na plátky nakrájíme sladkou bramboru a opékáme 1-2 minuty na oleji rozpáleném ve wok pánvi. Dozlatova opečené brambory necháme okapat na papírové utěrce.

5

Připravíme dresink smícháním 2 lžic extra panenského olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky italských bylinek a 1 lžičky medu.

6

Omytý a natrhaný salát rukola, bez stonků, upečenou řepu a fetu, opražené vlašské ořechy v misce smícháme zalijeme dresinkem. Podáváme s chipsy ze sladkých brambor.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept