Pikantní kuřecí salát s kokosovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuřecí salát s kokosovým dresinkem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44381 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Galgan |
115 g | Kaštany vodní |
120 ml | Kokosová smetana |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 ks | Limetka |
4 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
50 g | Ořechy Kešu |
1 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Šalotka |
Na ozdobu | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Cukr třtinový, Limetka, Máta, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Ořechy Kešu, Šalotka, Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Kaštany vodní, Kokosová smetana , Kuřecí prsa, Limetka kafrová, Omáčka sójová, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuřecí salát s kokosovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kosti rozložíme na talíř. Potřeme rozdrceným česnekem, sójovou omáčkou a 1 lžící oleje. Zakryté necháme marinovat 1-2 hodiny. |
2 | Poté zbytek oleje rozpálíme ve woku a maso na něm orestujeme po obou stranách cca 3-4 minuty. Vyjmeme a odložíme. |
3 | V hrnci smícháme kokosovou smetanu s rybí omáčkou a šťávou vymačknanou z 1 limety. Přidáme cukr a zahříváme, dokud se nerozpustí. Směs odstavíme. |
4 | Maso pokrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Přidáme na plátky nakrájené vodní kaštany, nahrubo nasekané pražené kešu oříšky, tenké plátky šalotky, nadrobno nakrájené limetkové listy, nasekanou citronovou trávu, nadrobno pokrájený galgán, najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek, plátky jarní cibulky a mátové lístky. Přelijeme kokosovým dresinkem a důkladně promícháme. |
5 | Salát opláchneme, jednotlivé listy rozdělíme na servírovací talíře a vytvoříme z nich lůžko. Na každé přidáme porci salátu, dozdobíme tenkými plátky chilli papriček bez semínek a podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je včetně doby marinování masa.