Recept

Obalované telecí kotlety se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 44384

Ingredience

1 ks Citrony
1 kávová lžička Křen nakládaný
1 polévková lžíce Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo bylinkové
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Rukola
1 ks Salát hlávkový
1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
80 g Strouhanka
160 g Sýr Limburský
4 špetka Sůl
600 g Telecí kotlety
1 ks Vejce slepičí
80 g Zakysaná smetana
1 ks Čekanka
6 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 353kJ
6% Sacharidy 22 g
38% Tuky 29 g
28% Sodík 565 mg
66% Bílkoviny 37 g

Obalované telecí kotlety se sýrem postup přípravy receptu:

1

Kotlety opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi 2 listy průhledné fólie. Okořeníme solí, pepřem a do každé kotlety prořízneme kapsu.

2

Sýr nakrájíme na plátky, poté jimi naplníme kapsy, které jen lehce přitiskneme, otvor nesmí být zcela uzavřený. Kotlety postupně obrátíme v hladké mouce, rozkvrdlaném vejci a strouhance. Obal pevně ke kotletám přitiskneme.

3

Rozehřejeme máslo a přepuštěné máslo, do pánve dáme kotlety a při mírné teplotě opékáme po každé straně vždy cca 10 minut. Vyndáme, necháme na kuchyňském papíru okapat a dáme na teplé místo.

4

Očistíme, opláchneme a osušíme hlávkový salát, čekanku a rukolu. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na suché pánvi opražíme slunečnicová semena, přidáme křen, kyselou smetanu, mléko, olivový olej, zamícháme a okořeníme solí a pepřem.

5

Citron omyjeme a rozkrájíme na kostky.

6

Na talíře rozdělíme salát, rukolu a čekanku, přelijeme dresinkem, navrch dáme kotlety a vše posypeme kostkami citronu.

Poznámka

Přepuštěné máslo = Bylinkové máslo -> Ghee

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz