Kuřecí stehna v mandlovém kabátku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna v mandlovém kabátku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44394 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
4 ks | Kuřecí stehna |
150 g | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř cayenský |
50 g | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 754,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kuřecí stehna, Mandle, Pepř cayenský, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna v mandlovém kabátku postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek utřeme se solí, mandle spaříme, oloupeme a umeleme. |
2 | Z kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, rozkrojíme je napůl, potřeme česnekem utřeným se solí a odložíme je stranou. |
3 | Mleté mandle smícháme se solí, mletou paprikou a cayenským pepřem. |
4 | Porce kuřete potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v mandlové směsi. |
5 | Rozehřejeme troubu na 200 °C. Porce kuřete rozložíme na rošt, který vložíme do rozehřáté trouby a pod který dáme plech na zachycení šťávy, která při pečení z kuřete může vytékat. Pečeme cca 45 minut, dokud maso není hotové. |
6 | Ozdobíme plátky citrónu a řeřichou, podáváme studené s chlebem nebo tousty nebo teplé s pečenými bramborami a dušenou zeleninou. |