Recept

Kuřecí stehna v mandlovém kabátku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44394
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
4 ks Kuřecí stehna
150 g Mandle
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř cayenský
50 g Řeřicha
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
3% Sacharidy 12 g
74% Tuky 55 g
18% Sodík 359 mg
80% Bílkoviny 45 g

Kuřecí stehna v mandlovém kabátku postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek utřeme se solí, mandle spaříme, oloupeme a umeleme.

2

Z kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, rozkrojíme je napůl, potřeme česnekem utřeným se solí a odložíme je stranou.

3

Mleté mandle smícháme se solí, mletou paprikou a cayenským pepřem.

4

Porce kuřete potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v mandlové směsi.

5

Rozehřejeme troubu na 200 °C. Porce kuřete rozložíme na rošt, který vložíme do rozehřáté trouby a pod který dáme plech na zachycení šťávy, která při pečení z kuřete může vytékat. Pečeme cca 45 minut, dokud maso není hotové.

6

Ozdobíme plátky citrónu a řeřichou, podáváme studené s chlebem nebo tousty nebo teplé s pečenými bramborami a dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept