Římský salát s kuřetem a dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský salát s kuřetem a dresinkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44397 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice francouzská |
1 kávová lžička | Koření Italia |
1 kávová lžička | Koření Orientální |
800 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Salát římský |
3 plátek | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 256,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Ocet vinný, Okurka salátová, Salát římský, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Koření Italia, Koření Orientální, Kuřecí prsa, Majonéza, Olej olivový extra panenský, Smetana 16% (pochoutková), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský salát s kuřetem a dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme dresink smícháním majonézy, smetany, francouzské hořčice, česnekové soli, citronové šťávy a vinného octa. |
2 | Na rozpáleném oleji, v pánvi na středním plameni, 5 minut dokřupava opékáme drobně nakrájené plátky slaniny. Hotovou slaninu vyndáme z pánve. Poté 2 kuřecí řízky, natřené cayenským kořením, smažíme v pánvi z obou stran 4-5 minut. Po vyjmutí z pánve a vychladnutí, nakrájíme na plátky. |
3 | Tenčí plátky veky nebo francouzské bagety posypeme italskými bylinkami, rozložíme na plech, nastříkáme olivovým olejem a v troubě na 220°C pečeme 10-12 minut. |
4 | Omytý a natrhaný římský salát smícháme s plátky okurky bez jadérek, přidáme kolečka jarní cibulky, opečenou slaninu, plátky kuřete a plátky veky, dále přidáme strouhaný parmezán a plátky ze 2 vajec, uvařených natvrdo. Ve větší míse vše důkladně promícháme a zalijeme dresinkem. Podáváme studené. |
Poznámka
Cayenské koření si můžeme sami namíchat: 1/4 lžičky cayenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku. Veku můžeme nastříkat olivovým olejem ve spreji.