Jednoduchý recept

Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44398
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Fazole červené
1 kávová lžička Kardamom
1 kg Kuře
375 g Kuskus
75 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
120 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
375 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,325 kcal
Kilojoule 5 543kJ
33% Sacharidy 119 g
81% Tuky 60 g
34% Sodík 682 mg
128% Bílkoviny 72 g

Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem postup přípravy receptu:

1

Na hladkou pastu rozmixujeme kardamomová semínka, prolisovaný česnek, 1 lžíci čerstvého oregana a 60 ml oleje, vlijeme pomerančovou šťávu a promícháme.

2

Čtyři mladá naporcovaná kuřata rozložíme do větší mísy a zalijeme marinádou, překryjeme alobalem a v chladu necháme 2-3 hodiny marinovat.

3

Připravená kuřata naskládáme na rošt pekáče, dosolíme a opepříme a v troubě zahřáté na 200°C pečeme 30-40 minut, běhen pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou.

4

Na kuskusový salát si připravíme kuskus uvařený v zeleninovém vývaru, blanšírované fazolky, kolečka červené cibulky, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, citronovou šťávu a vše promícháme.

5

Opečená mladá kuřata podáváme s kuskusovým salátem.

Poznámka

Blanšírování je kuchařská technika spočívající v ponoření plodu do horké vody a jeho následném ochlazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept