Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem
Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44398 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Fazole červené |
1 kávová lžička | Kardamom |
1 kg | Kuře |
375 g | Kuskus |
75 ml | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
375 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 189,2mg |
Draslík | 840,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kardamom, Kuře, Kuskus, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fazole červené, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Na hladkou pastu rozmixujeme kardamomová semínka, prolisovaný česnek, 1 lžíci čerstvého oregana a 60 ml oleje, vlijeme pomerančovou šťávu a promícháme. |
2 | Čtyři mladá naporcovaná kuřata rozložíme do větší mísy a zalijeme marinádou, překryjeme alobalem a v chladu necháme 2-3 hodiny marinovat. |
3 | Připravená kuřata naskládáme na rošt pekáče, dosolíme a opepříme a v troubě zahřáté na 200°C pečeme 30-40 minut, běhen pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou. |
4 | Na kuskusový salát si připravíme kuskus uvařený v zeleninovém vývaru, blanšírované fazolky, kolečka červené cibulky, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, citronovou šťávu a vše promícháme. |
5 | Opečená mladá kuřata podáváme s kuskusovým salátem. |
Poznámka
Blanšírování je kuchařská technika spočívající v ponoření plodu do horké vody a jeho následném ochlazení.